FAQ

Brug for rådgivning?

Kontakt os for at høre mere om hvad vi kan gøre for din virksomhed. Det er uforpligtende.

Kontaktperson

Elena Rulli

Marketing Manager

FAQ

Her samles svarene på de spørgsmål vi ofte bliver stillet i NaviLogic fra potentielle kunder vedrørende ERP systemer, Business Central, licenser, m.m. Har du yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os, og vi vil gøre vores bedste for at svare

Én platform til alle dine projekter

ERP står for Enterprise Ressource Planning, som er den software, som firmaer og virksomheder bruger for bedre at kunne styre deres økonomi og hele forsyningskæden – fra salg og indkøb, til finans, produktion, lager, planlægning, servicestyring, projektledelse og relationsstyring (CRM).

Det er kun dig, som kan svare på det, men for at hjælpe dig på vej giver vi herunder eksempel på tre situationer, som kan vise dig om du rent faktisk har brug for et ERP-system.

 1. I din virksomhed arbejder afdelingerne med forskellige systemer, som ikke er kompatible med hinanden, og derfor ikke tillader nemt at udveksle oplysninger på tværs.
 2. Dine nuværende systemer hjælper kun med de grundlæggende funktioner, som fakturering og indkøb, men er begrænsede, når det kommer til mere komplekse opgaver, såsom lagerstyring, projektledelse, eller timeregistrering for dine timelønnede medarbejdere.
 3. Du har mistet mindst to gode potentielle kunder, fordi dine nuværende systemer ikke var i skyen eller kunne tilpasses dine kunders behov.

Hvis du kan svare ja til mindst to af disse, så er det tid til alvorligt at overveje at implementere en ny ERP-løsning.

Microsoft Dynamics 365 Business Central (D365BC eller BC) er det nyeste Microsoft regnskabsprogram og ERP-system til små og mellemstore virksomheder, og som har erstattet Dynamics NAV (Navision).

Det er en cloud-baseret ERP-løsning, der hjælper virksomheder med at opnå en forbedret effektivitet ved at automatisere og strømline forretningsprocesser på tværs af afdelinger og funktioner og gøre det til en samlet enhed. Fra finans, salg og service til drift forener den jeres virksomhedsprocesser i én samlet brugervenlig applikation.

Business Central er også en modulær og skalerbar løsning. Det betyder, at den kan tilpasses og skræddersyes til de fleste virksomheders behov, uanset branche eller kompleksitet – har du med tiden brug for at styre forskellige nye funktioner? Med Business Central kan du bare fjerne eller tilføje moduler og add-ons, enten fra Microsoft selv eller fra 3.part.

Klik her for at finde ud af mere om det nyeste ERP-system fra Microsoft.

Business Central er den nyeste version af Dynamics NAV, som igen er en videreudvikling af Navision – og alle tre har haft forskellige udgaver med tiden.

Navision og Dynamics NAV virker som stand-alone software og de er installeret og brugbare on-premise, hvilket er på virksomhedens egen IT infrastruktur. Microsoft har stoppet eller er ved at stoppe salg af licenser og support til både Navision og Dynamics NAV.

Business Central er en stand-alone software, men cloud-baseret. Det betyder, at medarbejderne kan styre deres arbejde på Business Central fra enhver enhed og fra hvilket som helst sted, bare de har adgang til en internetforbindelse og en browser.

Ikke nu, så ingen grund til panik. Der er stadig mange virksomheder i Danmark, som med stor gavn bruger Dynamics NAV, og kan fortsætte med at gøre det. Dog skal de være opmærksomme på, at Microsoft er ved gradvist at stoppe support til Dynamics NAV.

Vil du have en objektive præsentation af de vigtigste elementer, du skal overveje før du skifter, så anbefaler vi at du læser vores indlæg Fem ting du skal vide før du skifter.

Business Central er målrettet små og mellemstore virksomheder, som skal styre deres virksomhed.

Skal du styre en kompleks forsyningskæde, som inkluderer indkøb og salg af materialer, produkter og tjenester, samt leverandørstyring, lagerstyring, service, projektledelse, fordeling, produktion og support – så er Business Central den rigtige løsning for dig.

Skal du styre grundlæggende funktioner som økonomistyring, fakturering og lagerstyring – så er Business Central den rigtige løsning også til dig.

Ikke mindst fordi du også får en stor fleksibilitet i, hvordan du skaber løsningen, på grund af Business Central’s moduler og muligheden for at tilkoble de rigtige tilpasninger i form af add-ons.

Men pas dog på, – denne store mulighed for fleksibilitet betyder også, at du skal finde den helt rigtige IT partner, som formår at  opsætte og tilpasse Business Central til netop din virksomheds behov og ønsker, for at skabe den nødvendige sammenhæng og samarbejde på tværs af alle tilpasninger.

Der er tre muligheder for at bruge Business Central – ren on-premise, on-premise hosted eller ren cloud:

On-premise:

 • Business Central afvikles på din virksomheds egn IT – hosting, sikkerhed, data back-ups, m.m.
 • Den kan ikke bruges i cloud / skyen, og den kan derfor virke hurtigere.
 • Ingen automatisk opgradering.
 • Den kan ikke integreres med apps fra Microsoft App Source.

On-premise hosted:

 • Business Central bliver hosted på Micorsoft Azure eller hos en hosting-partner, afhængigt af mængden af data.
 • Ingen automatisk opgradering.
 • Den kan ikke integreres med apps fra Microsoft App Source.

Cloud:

 • Business Central er afviklet i Microsoft’s egne datacentre som Software-as-a-Service (SaaS).
 • Du skal ikke bekymre dig om egen server eller en hosting-partner.
 • Du får automatisk og løbende opgraderinger.
 • Man kan bruge apps fra Microsoft App Source.

Vi kan hjælpe dig med at implementere Business Central uanset dit valg

Business Central er på abonnement og prisen afhænger af, hvilken type licens du vælger:

 • Business Central Essentials koster ca. 440 DKK pr. måned pr. navngiven bruger.
 • Business Central Premium koster ca. 630 DKK pr. måned pr. navngiven bruger.

Både Essentials og Professional inkluderer gratis adgang til eksterne revisorer og til Team Member licenser på ca. 50 DKK pr. måned pr. navngiven bruger, med adgang til et begrænset antal funktioner. Læs mere om licenser og deres priser her.

 • Business Central Essentials passer de fleste virksomheders behov og inkluderer:
  • Økonomistyring – Salg, indkøb, fakturering, m.m.
  • Personaleadministration (HR)
  • Relationsstyring (CRM)
  • Projektledelse
  • Forsyningskædestyring (SCM)
  • E-services, også kendte som add-ons eller tillægsløsninger
  • Lagerstyring og inventar
 • Business Central Premium inkluderer alle muligheder som Essentials, plus Servicestyring og Produktion.

For en komplet liste af funktioner, se her for en vejledning om Business Central licenser og priser.

Vil du prøve en gratis version af Business Central i 30 dage? Så er det gratis og nemt – bare klik her og følg Microsoft vejledning. Du vil så få adgang til en prøve-konto, hvor du vil lære om Business Central’s brugerflade, basale funktioner og meget mere.

Ønsker du dog en mere skræddersyet opsætning, så anbefaler vi, at du kigge på vores service priser.

Vil du have en gratis og uforpligtende samtale med en af vores konsulenter, så kontakt os på +45 69 16 20 18 eller på info@navilogic.dk

Ja, du får support og automatiske opgraderinger fra Microsoft, hvis du vælger at gå i ren cloud med Business Central. Du får også support fra os igennem hele implementeringsprocessen.

Læs her mere om vores services og om vores metode.